Topklasse Discussion Board

Topklasse Discussion Board (http://www.topklasse.net.au/forums/index.php)
-   MERCEDES W126 (http://www.topklasse.net.au/forums/forumdisplay.php?f=64)
-   -   560sec ece (http://www.topklasse.net.au/forums/showthread.php?t=6811)

Michel 30th May 2019 04:42 PM

Re: 560sec ece
 
Quote:

Originally Posted by c107 (Post 71895)
More than 24 hours later the English mustard seems to have bonded the pad to the underside of the bonnet quite well.

I will repeat this same procedure with the 300SE, which is also missing its pad.

Will you try American Mustard this time?

c107 30th May 2019 04:46 PM

Re: 560sec ece
 
Quote:

Originally Posted by Michel (Post 71896)
Will you try American Mustard this time?

It may be too runny to attach to the vertical bonnet. And a French grain mustard would probably mean the seeds interfere with the adhesion.

Michel 30th May 2019 05:59 PM

Re: 560sec ece
 
Quote:

Originally Posted by c107 (Post 71897)
It may be too runny to attach to the vertical bonnet. And a French grain mustard would probably mean the seeds interfere with the adhesion.

I guess you have 2 points there! :eek:

SEL_69L 2nd June 2019 08:18 PM

Re: 560sec ece
 
Wheel offset within spec. for both cars?

c107 2nd June 2019 08:35 PM

Re: 560sec ece
 
Quote:

Originally Posted by SEL_69L (Post 71956)
Wheel offset within spec. for both cars?

Yes, I made sure of that. I drove a w126 with wrong offset wheels. it tramlined terribly and was unpleasant to ride in.

c107 7th August 2019 03:15 PM

Re: 560sec ece
 
I went away for a long weekend to the blue mountains and took the 560SEC. I've now got about 2,200km on it and it has performed well. There is plenty of power up some of those long sweeping turns near the top of bells line of road. The new tyres and wheels no longer shudder at speed and the engine is very smooth.

short term on the list to fix is the transmission leak, which is hopefully an o-ring in the bowden cable attachment.

c107 1st September 2019 08:09 PM

Re: 560sec ece
 
I've been meaning to flush the SLS since I got the car. I did it today, along with the 300SE.

The fluid was worse than it looked, once you get it into a clear bottle.

https://live.staticflickr.com/65535/...34b9f9f1_c.jpg
https://live.staticflickr.com/65535/...57d8fa50_c.jpg

c107 14th September 2019 05:30 PM

Re: 560sec ece
 
Today my job is to replace the dented lower pan...

I took off the lower pan, and as expected I found a piece of broken guide in there. One of the guides was broken when I had the chain done a few months back.
What I didn't expect was to find a large lipped washer.
Does anyone know what it is?
There was no gasket on the pan, just some black sealer that wasn't sealing all that well.
There was also some small pieces of broken black plastic.

https://live.staticflickr.com/65535/...dac5b87a_c.jpg
https://live.staticflickr.com/65535/...40fc82e4_c.jpg

From what I can see, no damage from the dented pan?

https://live.staticflickr.com/65535/...982c12d8_c.jpg

Engine looks suspiciously clean. I wonder if it has been out? Engine number matches data card.

https://live.staticflickr.com/65535/...c9e4f491_c.jpg

Dented pan before removal:

https://live.staticflickr.com/65535/...421d54ef_c.jpg

c107 14th September 2019 05:52 PM

Re: 560sec ece
 
as I started cleaning the surfaces, I also notice there has been scoring on the upper pan, you can see to the right hand side of the oil pump as you're standing in front of the car and rear of oil pump.
I wonder how that got there?

https://live.staticflickr.com/65535/...69f5c17e_c.jpg

https://live.staticflickr.com/65535/...9862c69f_c.jpg

c107 8th October 2019 04:50 PM

Re: 560sec ece
 
The Mercedes club are having a Dyno day on Saturday. Iím taking the 560 along. I am curious how much power it is making after 32 years!

Oversize 11th October 2019 03:15 PM

Re: 560sec ece
 
I'm curious too!!! Please post the results!! What exhaust are you running??

c107 11th October 2019 09:11 PM

Re: 560sec ece
 
Quote:

Originally Posted by Oversize (Post 73503)
I'm curious too!!! Please post the results!! What exhaust are you running??

Will do. Stock exhaust (no cats being an ECE), but with a stupid ugly exhaust tip. Still got the kidneys!

c107 12th October 2019 01:22 PM

Re: 560sec ece
 
I'm really glad I went - I found out the car is running way lean.

https://i.postimg.cc/tCXGzP2c/dyno1.jpg

https://i.postimg.cc/Ghqwg2fm/dyno2.jpg

It's consistent through the pull so I don't think its that the pump is not keeping up or whatever.

I will need to sort this out and wouldn't have known without the dyno

Oversize 15th October 2019 09:23 PM

Re: 560sec ece
 
Seems a lot less than 300 now!! :eek::eek:

c107 15th October 2019 09:28 PM

Re: 560sec ece
 
Quote:

Originally Posted by Oversize (Post 73524)
Seems a lot less than 300 now!! :eek::eek:

The dyno guy told me once the fuel is sorted it it would be well over 200 at the rear wheels.


All times are GMT +10. The time now is 09:52 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.10
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Copyright Topklasse 2020